lunedì 8 aprile 2013

PASTA WITH ARTICHOKE AND HAM



PASTA WITH ARTICHOKE AND HAM

Preparation time: 15 '
Cooking time: 25 '
Execution: easy
Peel the beets and make it into cubes, put 1 clove of minced garlic, coriander and 2 tablespoons of lemon juice, let soak for 30 '. Clean the artichokes, cut in half and then into thin slices, put them in a bowl with water and lemon juice so they blacken, cut the ham into cubes. In a pan, sauté the remaining garlic with olive oil and anchovies. Combine ham and artichokes, let them brown and spruzzali with wine, dining, salt and pepper and turn the heat, cover and cook for 10 'at low heat.
Add the diced beet drain it. Cook the pasta al dente scolala and jump it to 1 'in the pan with the sauce. Salt and pepper and serve.
Ingredients for 4 people
320 g short pasta of your choice
5 artichokes
100 g of ham in a single slice
1 beetroot boiled 200 g
2 cloves of garlic
2 tablespoons chopped cilantro
juice of one lemon
4 tablespoons of oil EV
3 anchovy fillets in oil
1 dl of dry white wine
salt and pepper

PASTA CON CARCIOFI E PROSCIUTTO

Preparazione: 15'
Cottura: 25'
Esecuzione: facile
Sbuccia la barbabietola e falla a dadini, cospargila con 1 spicchio d’aglio tritato, il coriandolo e 2 cucchiai di succo di limone; lascia macerare per 30'. Pulisci i carciofi, tagliali a metà e poi a fettine sottili, mettili in una ciotola con acqua e limone per non farli annerire; taglia il prosciutto a dadini. In una padella rosola l'aglio rimasto con l'olio e le acciughe spezzettate. Unisci il prosciutto e i carciofi, lasciali dorare e spruzzali con il vino, sala, pepa e abbassa la fiamma; copri e lascia cuocere per 10' a fuoco basso.
Aggiungi la barbabietola a dadini dopo averla scolata. Cuoci la pasta, scolala al dente e saltala per 1' nella padella con il sugo. Pepa e servi.
Ingredienti per 4 persone
320 g di pasta corta a scelta
5 carciofi
100 g di prosciutto crudo in una sola fetta
1 barbabietola lessa di 200 g
2 spicchi d’aglio
2 cucchiai di coriandolo tritato
succo di un limone
4 cucchiai di olio EV
3 filetti di acciuga sottolio
1 dl di vino bianco secco
sale e pepe

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