domenica 10 marzo 2013

BRAISED IN RED WINE



BRAISED IN RED WINE

Preparation time: 30 '
Cooking time: 2 h 45 '
Execution: easy
Clean the garlic and cut the onion into wedges, do you stick the bacon. Clean herbs and mince them with garlic, put them in a bowl with salt, pepper, cinnamon, cloves and a pinch of nutmeg. Tie the meat because it remains in good shape. Chop the carrot and celery coarsely after cleaning. Heated in a pan the butter and oil, combine onion, celery, carrot and bay leaf, and after 5 'add the meat; join now chopped herbs and let cook until golden.
Scolala and put it aside, join the gravy 1.5 dl of wine and addensalo with the flour, stirring vigorously. Put the meat in the pan, let it cook for few minutes, then pour half of the remaining wine. Bring to the boil, lower the heat, cover and cook for 2 h 30 ', basting occasionally with the wine. At the end drains the meat, the sauce goes the mill, pick up the sauce and serve them with braised sliced.
Ingredients for 4 people
800 g of beef
1 bottle (7.5 ml) of full-bodied red wine
1 clove of garlic
1 onion
30 g of lard
parsley
sage
rosemary
cinnamon
3 cloves
nutmeg
1 stalk of celery
1 carrot
2 tablespoons oil EV
30 g of butter
1 bay leaf
1 tablespoon of flour
salt and pepper

BRASATO AL VINO ROSSO

Preparazione: 30'
Cottura: 2 h 45'
Esecuzione: facile
Pulisci l'aglio e taglia la cipolla a spicchi; fai a bastoncini il lardo. Pulisci le erbe e tritale con l'aglio, mettili in una ciotola con sale, pepe, cannella, chiodi di garofano e un pizzico di noce moscata. Lega la carne perché resti in forma. Trita grossolanamente la carota e il sedano dopo averli puliti. Scalda in una casseruola il burro e l'olio, unisci la cipolla, il sedano, la carota e l'alloro e dopo 5' aggiungi la carne; unisci ora il trito di erbe e fai rosolare finché sarà dorata.
Scolala e mettila da parte; unisci al fondo di cottura 1,5 dl di vino e addensalo con la farina mescolando energicamente. Rimetti la carne nella casseruola, lasciala insaporire qualche minuto, poi versa metà del vino rimasto. Porta ad ebollizione, abbassa il fuoco, copri e cuoci per 2 h 30', bagnando ogni tanto con del vino. Alla fine scola la carne, passa il sugo la passaverdure, raccogli la salsa e servila con li brasato affettato.
Ingredienti per 4 persone
800 g di manzo
1 bottiglia (7,5 dl) di vino rosso corposo
1 spicchio d'aglio
1 cipolla
30 g di lardo
prezzemolo
salvia
rosmarino
cannella
3 chiodi di garofano
noce moscata
1 gambo di sedano

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