CASUNZEI WITH POTATOES
Preparation: 1 h 30 '
Cooking time: 50 '
Execution: media
Knead the flour with the eggs, a pinch of salt and enough water to get a smooth paste and soda, forms a ball, wrap in plastic wrap and let it rest for 30 '. Boiled potatoes for 30 'by immersing them in cold water, sbucciale and mash. Fry the chopped onion in a pan with 20 g of butter, combine the mashed potatoes, cinnamon, cloves crushed purposes, salt and pepper and cook on low heat for 5 '. Roll out the dough into a thin sheet and gets discs of 6 cm in diameter, give each a teaspoon of potato dough, piegali in half and press the edges with your fingers to seal.
Lessa the casunzei to 6 'from the moment they rise to the surface; scolali with a slotted spoon and season with the remaining melted butter with marjoram leaves, complete with cheese slices, room and pepper and serve.
Ingredients for 4 people
400 g of white flour
2 eggs
500 g of potatoes
1 medium onion
80 g of butter
1/2 tablespoon ground cinnamon
3 cloves
6 sprigs of marjoram
80 g of cottage cheese baked
salt and pepper
CASUNZEI CON PATATE
Preparazione: 1 h 30'
Cottura: 50'
Esecuzione: media
Impasta la farina con le uova, un pizzico di sale e tanta acqua quanto basta per avere una pasta omogenea e soda; forma una palla, avvolgila nella pellicola e falla riposare 30'. Lessa le patate per 30' immergendole in acqua fredda, sbucciale e schiacciale. Soffriggi la cipolla tritata in una padella con 20 g di burro; unisci il purè di patate, la cannella, i chiodi di garofano pestati fini, sale e pepe e cuoci a fuoco dolce per 5'. Stendi la pasta in una sfoglia sottile e ricava dei dischi di 6 cm di diametro, metti su ognuno un cucchiaino di impasto di patate, piegali a metà e premi i bordi con le dita per sigillarli.
Lessa i casunzei per 6' dal momento in cui salgono in superficie; scolali con un mestolo forato e condiscili con il restante burro fuso con le foglie di maggiorana, completa con la ricotta a fette, sala e pepa e servi.
Ingredienti per 4 persone
400 g di farina bianca
2 uova
500 g di patate
1 cipolla media
80 g di burro
1/2 cucchiaio di cannella in polvere
3 chiodi di garofano
6 rametti di maggiorana
80 g di ricotta al forno
sale e pepe
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