lunedì 18 marzo 2013

FRIED MIXED WITH SKIMMED COD



FRIED MIXED WITH SKIMMED COD

Preparation: 25 '
Cooking time: 20 '
Execution: media
Softening the flour into a bowl with chilled mineral water until you have a smooth batter, without working it too; salamander, cover and let it rest for 30 '. Meanwhile, clean the vegetables and apples, removing the cores of these, wash thoroughly and cut into wedges artichokes, fennel and apples and put them in a bowl of water acidulated with lemon juice.
Reduce zucchini sticks, washes well the cod and cut into small pieces regularly, removing with tweezers any remaining plugs. Put to heat plenty of oil in two separate frying pans, mount the egg whites until stiff and incorporeal to the batter; intingivi vegetables and cod piece at a time and fry everything. Scolali as they are golden, dry them on paper towels, salt them and arrange them on a serving dish. Serve with lemon wedges and fried, to taste, with salad.
Ingredients for 4 people
800 g of dried cod soaked
4 artichokes without thorns
2 fennel
2 zucchini
2 apples
100 g of flour
2 dl of sparkling water
2 lemons
2 egg whites
oil for frying
salt

FRITTO MISTO DI MAGRO CON BACCALÀ

Preparazione: 25'
Cottura: 20'
Esecuzione: media
Stempera la farina in una ciotola con l'acqua minerale ghiacciata fino ad avere una pastella fluida, senza lavorarla eccessivamente; salala, coprila e falla riposare per 30'. Intanto pulisci le verdure e le mele, togliendo a queste il torsolo; lava il tutto e taglia a spicchi i carciofi, i finocchi e le mele e mettili in una ciotola piena d'acqua acidulata con il succo di limone.
Riduci le zucchine a bastoncini; lava bene il baccalà e taglialo a pezzetti regolari, eliminando con una pinzetta le eventuali spine residue. Metti a scaldare abbondante olio in 2 padelle separate, monta gli albumi a neve ferma e incorporali alla pastella; intingivi le verdure e il baccalà un pezzo alla volta e friggi il tutto. Scolali man mano che saranno dorati, asciugali su carta da cucina, salali e sistemali su un piatto da portata. Servi il fritto con spicchi di limone e, a piacere, con insalatina.
Ingredienti per 4 persone
800 g di baccalà ammollato
4 carciofi senza spine
2 finocchi
2 zucchine
2 mele renette
100 g di farina
2 dl di acqua frizzante
2 limoni
2 albumi
olio per friggere
sale

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