ASPARAGUS FAGOTTINI
Preparation time: 25 '
Cooking time: 35 '
Execution: easy
Clean the asparagus, then chop them into pieces fouls; peeling and slicing the shallots, rosolali in 20 g of butter, combine the asparagus, living room, wet with 1 ladle of hot water and cook for 15 '. Put the ricotta in a bowl with asparagus rosoalti, 1 tablespoon parsley, dining and works to blend. Lessa the pasta in boiling salted water with a drop of oil for 5-6 ', and scolale stendile on a cloth, cut them in half getting 8 squares. Distribute the mixture of asparagus in the center, and close the two opposites sides.
System 2 bundles on a sheet of baking paper, distribute over a few knobs of butter and close to form a bag, repeat the process with the other bundles. Line them on the plate and cuociin hot oven at 180 ° C for 10 '. In the meantime, you melt the remaining butter in a saucepan, add the flour, let it toast, remove it from the heat and dilute them with hot broth in which you loose saffron. Put the sauce on the stove, dining and make thicken. Remove the dumplings from the foil, put them on 4 plates, irrorali with saffron sauce and spolverizzali with parsley.
Ingredients for 4 people
4 sheets of pasta for lasagna
250 g asparagus
2 shallots
80 g butter
200 g ricotta
2 tablespoons chopped parsley
2 tablespoons oil EV
40 g flour
3 dl vegetable stock
1 sachet of saffron
salt
FAGOTTINI AGLI ASPARAGI
Preparazione: 25'
Cottura: 35'
Esecuzione: facile
Pulisci gli asparagi, falli a tocchetti poi tritali; sbuccia e affetta gli scalogni, rosolali in 20 g di burro, unisci gli asparagi, sala, bagna con 1 mestolino di acqua calda e cuoci per 15'. Metti la ricotta in una terrina con gli asparagi rosoalti, 1 cucchiaio di prezzemolo, sala e lavora per amalgamare. Lessa le lasagne in acqua bollente salata con un goccio di olio per 5-6', scolale e stendile su un telo; tagliale a metà ottenendo 8 quadrati. Distribuisci il composto di asparagi al centro e richiudi i due pinzi opposti.
Sistema 2 fagottini su un foglio di carta da forno, distribuisci sopra qualche fiocchetto di burro e chiudi formando un cartoccio; ripeti l'operazione con gli altri fagottini. Allineali sulla placca e cuociin forno caldo a 180° C per 10'. Nel frattempo fai fondere il rimanente burro in una casseruola, aggiungi la farina, falla tostare, toglila dal fuoco e diluisci con li brodo caldo in cui avrai sciolto lo zafferano. Rimetti la salsa sul fuoco, sala e fai addensare. Togli i fagottini dal cartoccio, mettili su 4 piatti, irrorali con la salsa allo zafferano e spolverizzali con il prezzemolo.
Ingredienti per 4 persone
4 fogli di pasta all'uovo per lasagne
250 g di asparagi
2 scalogni
80 g di burro
200 g di ricotta
2 cucchiai di prezzemolo tritato
2 cucchiai di olio EV
40 g di farina
3 dl di brodo vegetale
1 bustina di zafferano
sale
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