sabato 4 maggio 2013

TART WITH PEARS AND NUTS



TART WITH PEARS AND NUTS

Preparation time: 35 '
Cooking time: 55 '
Execution: media
Butter a mold for tarts 22-24 cm in diameter; stretch the pastry about half a centimeter thick and lining the mold. Teases the dough, cover with aluminum foil, distribute over a handful of dried beans to keep it from inflating and bake in a preheated oven at 180 ° C for 15 '. Whip eggs with sugar, combine the lemon juice, potato starch, sifted, the grated rind of a lemon and cream warm, stirring constantly. Bakes the pie without turning off the oven, remove the paper and beans and farciscila with lemon cream.
Put in oven at 160 ° C and bake for 30-35 ', until the cream will be substantial; churns and let cool. Saute pears, peeled and cut into wedges in the remaining butter, pour the wine and make it evaporate, with half of cinnamon powder and make dry on kitchen paper. Decorate the cake with pears and chopped nuts and scented with the remaining cinnamon.
Ingredients for 6 people
300 g of pastry
3 pears
10 walnut kernels
30 g butter
5 eggs
120 g of sugar
3 lemons
1 tablespoon potato starch
2 dl fresh cream
3 tablespoons of raisin wine
1/2 teaspoon ground cinnamon

CROSTATA CON PERE E NOCI

Preparazione: 35'
Cottura: 55'
Esecuzione: media
Imburra uno stampo per crostate di 22-24 cm di diametro; stendi la pasta frolla spessa circa mezzo cm e fodera lo stampo. Punzecchia la pasta, coprila con un foglio di alluminio, distribuisci sopra una manciata di legumi secchi per non farla gonfiare e cuoci in forno già caldo a 180° C per 15'. Monta le uova con lo zucchero, unisci il succo dei limoni, la fecola setacciata, la scorza grattugiata di un limone e la panna tiepida continuando a mescolare. Sforna la crostata senza spegnere il forno, elimina la carta e i fagioli e farciscila con la crema al limone.
Rimetti in forno a 160° C e cuoci per 30-35', finché la crema sarà consistente; sforna e lascia raffreddare. Rosola le pere sbucciate e tagliate a spicchi nel restante burro, bagna con il vino e fai evaporare; spolverizza con metà cannella e fai asciugare su carta da cucina. Decora la torta con le pere e le noci tritate e profuma con la restante cannella.
Ingredienti per 6 persone
300 g di pasta frolla
3 pere
10 gherigli di noce
30 g di burro
5 uova
120 g di zucchero
3 limoni
1 cucchiaio di fecola di patate
2 dl di panna fresca
3 cucchiai di vino passito
1/2 cucchiaino di cannella in polvere

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