COD IN SAUCE
Preparation time: 10'
Cooking time: 30'
Execution: easy
Peel the garlic, crush them with the palm of your hand and let it fry in a pan with oil, delete it, add a strip of orange peel into strips, chopped tomatoes and a pinch of salt. Cover and cook the sauce over low heat for 15'. Combine olives and fish fillets, dining in moderation, add 1 ladle of boiling water and continue cooking for 10', turning the fillets once.
Sprinkle with pepper and parsley and serve.
Ingredients for 4 people
600 g cod fillets
2 cloves of garlic
4 tablespoons oil EV
1 untreated orange
400 g of tomato pulp
20 black olives
chili powder
chopped parsley
salt
MERLUZZO IN SALSETTA
Preparazione: 10′
Cottura: 30′
Esecuzione: facile
Sbuccia l’aglio, schiacciali con il palmo della mano e fallo soffriggere in una padella con l’olio; eliminalo, aggiungi una striscia di scorza d’arancia a filettini, la polpa di pomodoro e un pizzico di sale. Copri e cuoci la salsa a fuoco basso per 15′. Unisci le olive e i filetti di pesce, sala con moderazione, aggiungi 1 mestolo di acqua bollente e prosegui la cottura per 10′, girando i filetti una sola volta.
Cospargi con il peperoncino e il prezzemolo e servi.
Ingredienti per 4 persone
600 g di filetti di merluzzo
2 spicchi d’aglio
4 cucchiai di olio EV
1 arancia non trattata
400 g di polpa di pomodoro
20 olive nere
peperoncino in polvere
prezzemolo tritato
sale
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