lunedì 15 aprile 2013

CHICKEN LEGS IN BEER WITH POTATOES



CHICKEN LEGS IN BEER WITH POTATOES

Preparation time: 25 '
Cooking time: 1 h 15 '
Execution: easy
Wash the chicken, pat dry and place in a bowl with 1 clove of garlic, chopped rosemary, salt, pepper, beer and sugar, mix and leave in the fridge for 2 hours. Wash the peppers, put them whole in a pan and over easy in a preheated oven at 200 ° C, turning frequently, for 15-20 '. Peel the stalk, seeds and ribs and cut into cubes. Peel the potatoes and cut into chunks; Boiling in salted water for 3-4 '. Put out from the water in a bowl and season with salt, pepper, 1 tablespoon oil, the remaining garlic unpeeled, peppers and bacon.
Drips off the chicken, mix the remaining oil, lemon juice, salt, pepper and a tablespoon of the marinade and brush it the chicken pieces. Put in a baking dish and bake 10 'in a preheated oven at 200 ° C, then cover with aluminum foil and bake for another 10'. Remove the foil, add the potatoes, cook for 30 'at 180 ° C by turning at least once gently the chicken and potatoes and basting with the marinade. Whip and serve.
Ingredients for 4 people
4 chicken thighs
8 potatoes
5 cloves of garlic
2 sprigs of rosemary
1 bottle of beer from 3.3 dl
1 tablespoon of brown sugar
1 red pepper
1 green pepper
3 tablespoons oil EV
50 g diced bacon
1 tablespoon lemon juice
salt and pepper

COSCE DI POLLO CON PATATE ALLA BIRRA

Preparazione: 25'
Cottura: 1 h 15'
Esecuzione: facile
Lava il pollo, asciugalo e mettilo in una terrina con 1 spicchio d'aglio, il rosmarino tritato, il sale, il pepe, la birra e lo zucchero; mescola e lascia in frigo per 2h. Lava i peperoni, mettili interi in una teglia e cuocili in forno già caldo a 200° C, girandoli spesso, per 15-20'. Spellali, privali del picciolo, dei semi e delle nervature e tagliali a dadini. Sbuccia le patate e tagliale a pezzettoni; scottale in acqua bollente salata per 3-4'. Scolale e condiscile in una ciotola con sale, pepe, 1 cucchiaio di olio, l'aglio rimasto non sbucciato, i peperoni e la pancetta.
Sgocciola il pollo, mescola il restante olio, il succo di limone, sale, pepe e un cucchiaio della marinata e spennella i pezzi di pollo. Metti in una pirofila e cuoci 10' in forno già caldo a 200° C, poi copri con la carta di alluminio e cuoci ancora per 10'. Elimina il foglio, aggiungi le patate, cuoci per 30' a 180° C  girando almeno una volta con delicatezza il pollo e le patate e spennellando con la marinata. Sforna e servi.
Ingredienti per 4 persone
4 cosce e 4 sovracosce di pollo
8 patate
5 spicchi d’aglio
2 rametti di rosmarino
1 bottiglia di birra da 3,3 dl
1 cucchiaio di zucchero di canna
1 peperone rosso
1 peperone verde
3 cucchiai di olio EV
50 g di pancetta a dadini
1 cucchiaio di succo di limone
sale e pepe

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