sabato 6 luglio 2013

ZITI WITH TOMATOES AND ANCHOVIES


ZITI WITH TOMATOES AND ANCHOVIES

Preparation time: 30'
Cooking time: 30'
Execution: easy
Take off the head from anchovies, open like a book, eliminates the central bone, rinse them under cold running water and dry them with paper towels. Wash the fennel, chop it and put it in a bowl with the bread crumbs, chopped garlic and grated Parmesan cheese, room, add a pinch of red pepper and mix well. Wash and cut the tomatoes in half, remove the seeds and place them on a baking sheet covered with parchment paper greased with oil, alternating with anchovies and sprinkle with the mixture of breadcrumbs.
Season with a little olive oil and bake for 10' in a preheated oven at 250°C. Break the ziti in 2-3 parts, and cook them. Flavor immediately with tomatoes and anchovies, stir gently and serve.
Ingredients for 4 people
300 g of ziti
500 g cherry tomatoes
400 g of anchovies
wild fennel
30 g of breadcrumbs
2 cloves of garlic
40 g of grated parmesan
chili powder
2 tablespoons oil EV
salt

ZITI CON POMODORINI E ACCIUGHE

Preparazione: 30'
Cottura: 30'
Esecuzione: facile
Priva le acciughe della testa, aprile a libro, elimina la lisca centrale, sciacquale sotto acqua fredda corrente e asciugale con carta da cucina. Lava il finocchietto selvatico, tritalo e mettilo in una ciotola con il pangrattato, l'aglio tritato e il grana grattugiato; sala, aggiungi un pizzico di peperoncino e mescola bene. Lava e taglia a metà i pomodorini, elimina i semi e mettili in una teglia ricoperta con carta da forno unta d'olio, alternandoli alle acciughe e cospargi con il composto di pangrattato.
Condisci con un filo d'olio e inforna per 10' in forno già caldo a 250°C. Spezza gli siti in 2-3 parti, cuocili e scolali al dente. Condisci subito con i pomodori e le acciughe, mescola delicatamente e servi.
Ingredienti per 4 persone
300 g di ziti
500 g di pomodorini
400 g di acciughe
finocchio selvatico
30 g di pangrattato
2 spicchi d'aglio
40 g di grana grattugiato
peperoncino in polvere
2 cucchiai di olio EV
sale

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