mercoledì 9 gennaio 2013

Lamb meatballs with herbs


Lamb meatballs with herbs

Ingredients for 4 people:
500 g lean lamb
1 egg
2 tablespoons of fresh cream
3 slices of bread
parsley
marjoram
50 g flour
oil for frying
2 cloves of garlic
salt and pepper

Preparation 30 '
Cooking time 15 '
Difficulty: easy

Beat the egg and mix with the cream, remove the crust from the bread and dip it in the mixture prepared by smashing it with a fork until it forms a fairly homogeneous mixture. Chop the parsley and marjoram washed. Clean the meat by removing cuticles and any gristle, cut into cubes and then chop the meat grinder. After this operation, built to mince the mixture of bread, egg creams, add the chopped parsley and marjoram with the addition of salt and pepper. With moist hands formed into balls the size of a large walnut and flour.
Heat plenty of oil, add two cloves of garlic and fry the meatballs first a couple of minutes over high heat, then 10 'over medium heat.
After cooking the meatballs are cooked, mash them in paper towels and serve accompanied by a green salad.

Polpettine di Agnello alle Erbe

Ingredienti per 4 persone:
500 g di polpa di agnello
1 uovo
2 cucchiai di panna fresca
3 fette di pancarré
prezzemolo
maggiorana
50 g di farina
olio per friggere
2 spicchi d’aglio
sale e pepe

Preparazione 30'
Cottura 15'
Difficoltà: semplice

Sbattete l’uovo e mescolatelo con la panna; togliete la crosta al pane e immergetelo nel miscuglio preparato, schiacciandolo con una forchetta fino a formare un composto abbastanza omogeneo. Tritate il prezzemolo e lavate la maggiorana. Pulite bene la carne eliminando pellicine ed eventuali nervetti, tagliatela a dadini e poi tritatela con il tritacarne. Dopo questa operazione incorporate alla carne tritata il composto di pane, uovo e panne, unite il trito di prezzemolo e maggiorana con l'aggiunta di sale e pepe. Con le mani inumidite formate delle polpettine della dimensione di una grossa noce e infarinatele.
Scaldate abbondante olio, aggiungete i due spicchi d’aglio interi e fate dorare le polpette prima un paio di minuti a fuoco vivo, poi 10' a fuoco medio.
Al termine della cottura le polpettine sono pronte, passatele nella carta assorbente e servitele accompagnate da insalata verde.

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